Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 11:53 - Заговорът "Билдерберг"
Автор: yanakk Категория: Политика   
Прочетен: 1184 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
Действието се развива на 40 километра от американската столица Вашингтон. Пред скъпия хотел Marriott в градчето Шантий спира лимузина със затъмнени стъкла. Група от около 200 души скандира „Измет!" и "Отрепки!“. Оживената тълпа предполага, че в колата пътува Бил Гейтс или Хенри Кисинджър. „А може би е Барак Обама“, пита се любопитен студент. „Не, той няма да дойде“, отговаря му по-запознат с материала.

Преди началото на конференцията „Билдерберг“ минават още 140 подобни лимузини, в които пътуват едни от най-богатите и влиятелни личности в светаСред поканените гости фигурират именакато Робърт Зелик, президент на Световната банка, Питър Съдърланд, президент на Goldman Sachs, държавни глави, членове на Европейската комисия, ООН и други.

Първо правило за участниците в конференцията е да не обсъждат нейното съдържание. Това, естествено, води до раждането на различни конспиративни теории, свързани с клуба „Билдерберг“. Заради своята секретност и липсата на информация за медиите още през 60-те години на ХХ век десните го обвиняват за тайна комунистическа организация, а левите - в налагане на световна капиталистическа доминация.

Извън конспирациите срещата е елитарна конференция, която събира гости като големи банкери, политици и някои от ръководителите на най-големите корпорации. Според  официалния сайт Билдербергската организация е създадена от лидерите на страните от Западна Европа и Северна Америка в началото на Студената война и получава името си в чест на хотел в Холандия, където се провежда първата среща преди 58 години. Днес председател на ръководния орган е френския граф Анри дьо Кастрие (председателите на клуба винаги имат знатно потекло), а през годините участници в конференцията са Бил Клинтън, Тони Блеър, испанският крал Хуан Карлос и Маргарет Тачър. През 1999 година Николай Камов е първият и единствен досега български представител в Билдербергската група.


imageimage
Швейцарски полицаи охраняват реда по време на конференцията през 2011, провела се в Сен Мориц (вляво). Вдясно: активист с плакат, който гласи "Билдерберг - глобална мафия". Снимки: БГНЕС


Новият световен ред

В официалното комюнике на тридневната среща пише, че „Конференцията е посветена на текущите икономически и политически въпроси в Европа и САЩ, растежа на развиващите се икономики, сигурността в киберпространството, предизвикателствата в енергетиката, бъдещето на демокрацията, ситуацията в Сирия, Русия и Китай.

Но за протестиращите това е само параван за истинските дела, които участниците вършат. За някои те са международна група заговорници, идеолози на икономическите кризи, разрушителните войни и всички останали беди, които сполетяват планетата Земя. Сред събралите се пред хотел Marriott има членове на „Чаеното парти“ и активисти на движението „Окупирай“, които разпъват плакати с надписи: „Олигарсите са изчадия на сатаната“, „Знаем кои сте вие“ и „Смърт за новия световен ред“.

„Това са истинските управляващи, световното правителството в сянка“, казва 29-годишният Шол Флинчбау. 

„Членовете на „Билдерберг“ искат единна световна банка, полицейска държава, контролиран интернет и електронна система за самоличност“, твърди Алекс Джоунс, популярният американски радиоводещ, чиито предавания се въртят около най-различни конспиративни теории.


image
Протестиращ държи табелка с надпис: "Билдерберг - клубът на предателите. Само за Илюминати". Снимка...


За нещастие на протестиращите небето се смрачи и заваля силен дъжд, който изгони всички активисти. Това породи нови предположения, че „Лордовете на Билдерберг“ са задействали системата за„климатични изменения“ HAARP, за да разгонят тълпата.

Според други мнения влиятелните личности от "Билдерберг" могат много повече. В продължение на много години привържениците на конспиративните теории говориха, че именно тази група стои зад създаването на единна европейска валута, че се среща, за да избере следващия американски президент или най-малкото вицепрезидент. Те са обвинявани, че убили американския президент Джон Кенеди, извършили са атентатите на 11 септември 2001 година и задействат цунамито в Азия през 2004 чрез термоядрен взрив в океана.

Приказките, че по време на „Билдерберг“ се избират държавни ръководители, обаче, имат своя резон. Джордж Буш – младши и Бил Клинтън, например, са сред височайшите гости на конференцията в годините преди да бъдат избрани за президенти. Същото важи и за бившия британски премиер Тони Блеър. Според слуховете срещата през 2008 година (която се провежда в същия хотел в Шантий) е определила Барак Обама за президент.

image

Алекс Джоунс

Както и преди четири години се говори, че една от точките в дневния ред на тазгодишната конференция ще е концентрирана около предстоящите президентски избори и по-точно избирането на вицепрезидент за републиканския кандидат Мит Ромни, но дори някои сериозни медии като Russia Today предполагат, че  по време на „Билдерберг“ ще бъде издигната кандидатурата на сенатора Марко Рубио.

"Вчера видях три милиардера - те определят кой да бъде следващият президент. Тук съм, обаче, заради губернатора на Индиана Мич Даниелс. Според мен тук той ще бъде избран за вицепрезидент на Мит Ромни", казва 24-годишен нюйоркчанин. 

Какво имаме за вечеря?

Бебета... по-точно позлатени бебета, които трябва да бъдат изядени от най-богатите и влиятелни личности в света. Тази „свръхсекретна“ информация е предоставена от въпросния радио водещ Алекс Джоунс или човека, убедил десетки хиляди хора, че събитията на 9-и септември са дело на Джордж Буш. Журналистът се осланя на новината от средата на май, когато тайландските власти арестуваха британски гражданин за това, че е пренасял шест мъртви бебета в своя куфар. "Те са между две и седем месеца и покрити в златно фолио. Според местната полиция телата им са били предназначени за извършването на ритуали, свързани с черната магия, които все още са популярни в азиатската държава", пише Гардиън. 

Но Джоунс е на друго мнение. Според него фактът, че новината идва непосредствено преди прочутата тайна конференция, е гаранция, че бебетата щели да отпътуват към Вашингтон, за да украсят „трапезата“ на световния елит. 

В първия ден от събирането Джоунс, който оглави тълпата протестиращи, крещеше в мегафона „Всяка седмица залавят превозвачи на малки бебета, обвити в златно фолио, предназначени за менюто на тези президенти, банкери и бизнесмени.“ 


image
Бен Бернанке, шеф на Федералния резерв на САЩ напуска конференцията през 2008 година. Снимка


Място за отговор

Вин Уебър, лобист бивш конгресмен и участник на конференцията се смее над подобни предположения. „Всички говорят за световния заговор, но той всъщност не съществува. Даже е забавно да говорим за него“, твърди Уебър, който е и съветник на кандидата за президент Мит Ромни.

През 2001 година Лорд Денис Хийли, един от основателите на групата казва: "Да се твърди, че ние се стремим към създаването на единно правителство, което да управлява целия свят е пресилно. Но да твърдим, че не се интересуваме и не дискутираме на срещите си теми като войните и световната бедност, би било страшно безотговорно.

През 2005 г. Етиен Давиньон, тогава председател на „Билдерберг”, заявява в интервю за Би Би Си: „Знаем, че няма как да не сме част от разни конспиративни теории, дори го приемаме за нещо нормално. Просто винаги в света ще има хора, които ще вярват в конспирациите. Ако обаче те са прави, че ние сме световното правителство в сянка, то тогава за мен не остава да кажа нищо друго, освен че ако това е вярно, то аз бих умрял от срам, гледайки какво представлява светът в момента.”


 

източник: Guardian, The Washington Post, Russia Today, Infow

Кирил Беспалов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yanakk
Категория: Забавление
Прочетен: 78843
Постинги: 36
Коментари: 21
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930